Orasi Parade Muharram -Sunda version-

Memperingati tahun baru hijriyah 1434 H

Lomba orasi empat bahasa

Tema khilafah dan umat terbaik

Perwakilan Angkatan 2010 Akhwat

salam

dulur2 saaqidah..

terang teu, kaayaan umat islam ayeuna?

sangsara!

bodo!

jawara korupsi!

teroris!

sadayana eta muslim.

kumaha wacana nu aya di media nyebatkeun eta sadaya

kaum muslim sadaya seueur nyandang titel2 nu awon

kacida ngenaskeun

kacida naasna

padahal urang sadaya umat nu pangsaena Allah

tos nyebatkeun urang sadaya khairu ummah

kumaha, aranjen yakin teu?

sajarah kapungkur tos masuhan buktos kajayaan islam

pas islam diterapkeun kasadayana dina nagara islam, daulah khilafah

khilafah tos ngajaga islam jeung kaum islam salama 13 abad

khilafah nyiptakeun generasi-generasi nu gumilang

aya seueur penemu sareng temuan2

ibnu shina, al kindy, al khawarizm, sareng nu sanesna

kabutuhan urang sadayana saperots kesehatan, pendidikan, keamanan, tiasa dimeunangkeun sacara mirah tur gampil

tapi tingali geura ka diri anjen!

kumaha anjem tiasa kenging sadaya eta kucara nu gampil?

sadayana awis! sadayana aya pajakna.

seueur murang kalih nu henteu tiasa sakolah

seueur rakyat nuu gaduh panyawat sareng teumampu barobat, lalandong, teu tiasa nawis dokter

kumaha muslim janten sapertos kieu?

naon nu nuju terjadi?

dimana umat nu pangsaena eta teh?

dimana?

ngaleungit! lenyap.

henteu, raksasa eta nuju kulem, ngan ukur kulem. urang kedah ngagugahkeun deui!

hiji-hijina jalan nyaeta mulangkeun deui khilafah

kanggo nerapkeun sedaya syariat islam

eta hiji-hijina solusi ti sadaya permasalahan hidup

eta hiji-hijina jalan kanggo nyandak deui label umat terbaik

khilafah eta harapan

khilafah eta kawajiban

khilafah eta jangjina Gusti Allah

dirikeun khilafah!

AllahuAkbar!

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s