Orasi Parade Muharram 1434 H -Boso Jowo version-

 

Memperingati tahun baru hijriyah 1434 H

Lomba Orasi Empat Bahasa

Tema khilafah dan umat terbaik

Perwakilan Angkatan 2010 Akhwat

 

Orasi bahasa jawa ngoko ngasal

 

dulur-dulur, bolo-bolo kabeh

ngerti ra, piye kadaane umat islam saiki?

mlarat!

bodho!

koplo!

tukang korupsi!

diarani teroris!

kabeh iku julukane wong islam.

wis akeh berita ning tipi, radio, internet lan liyane

wong islam saiki entuk gelar-gelar elek

cek melase awak dhewe rek!

ngenes!

padhahal awake dhewe iku umat sing paling apik sak ndonya

Allah wis nyebutno wong islam iku dadi umat sak apik-apike umat. kuntum khairu ummat.

opo kowe yakin, bolo? Jawaben!

kudu yakin!

sejarah ugo wis mbuktekno kejayaane islam

naliko islam digawe dadi aturane negoro islam, daulah khilafah

khilafah wis ngopeni islam lan kaum muslim, sak suwene telulas abad

khilafah nglahirno wong-wong pinter, penemu-penemu kayata ibnu shina, al kindy, al khawarizmi lan isih akeh liyane

khilafah menehi rakyat kebutuhan-kebutuhane kayata kesehatan, pendidikan, keamanan, penak lan murah, malah iso gratis!

tapi saiki sawangen uripmu dewe,

kabeh kuwi mau gampang diolehne opo ora?

sembarang-sembarang larang. bensin mundhak. listrik iyo ngono. sekolah larang. wong miskin ojo nganti lara merga ora ono tambane ning rumah sakit. ditolaki lek ra nduwe dhuwit.

lapo iso koyo ngene?

jare sak apik-apike umat?

endi?

ngilang. ora ono buktine saiki.

prakosone umat islam isih turu!

dulur-dulur, tugase awak dhewe nggugah umat islam iki ben tangi, ben bangkit!

siji-sijine dalan ben sak apike-apike umat iku bali maneh ning awak dhewe yoiku mbalekke khilafah islam

supoyo islam iso bali diterapno maneh satus persen

khilafah iku pangarep

khilafah iku kuwajiban

khilafah iku janjine Gusti Pangeran

adegno khilafah!

AllahuAkbar!

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s